UNIÓS FEJLESZTÉSEK NYÍLT NAPJA
2018.MÁRCIUS 11.- MÁRCIUS 31.

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőmű

Vissza
Észak-Magyarország
Találkozzunk március 31-én a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőműben!
3600
Ózd
Törzsgyár – Ipari Park, Gyár út 1.

    A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. által működtetett – az Európai Unió támogatásával létrejött – ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőmű csatlakozva az Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozathoz, március 31-én, szombaton reggel 8.00 órától kiemelt – ingyenes – programokkal várja a látogatókat.
    Mindkét intézmény célja, hogy a nagyközönség számára bemutassa az uniós források felhasználásával megvalósult sikeres hazai projekteket.

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark
    Az ingyenes tárlatvezetésen a látogatók megismerkedhetnek a magyar filmtörténetet korszakaival, bepillanthatnak a filmes jelmez,- és díszlettervezők munkáiba, és filmet forgathatnak az élethű díszletek között. 
Erre a napra nyitja meg a kapuit az animációs játszóház, ahol animációs trükkasztal kipróbálása mellett a vállalkozó kedvűek saját zoetrópot, taumatrópot, és storyboard-ot készíthetnek. 

Digitális Erőmű
    Az Nyílt Napon az érdeklődők megismerkedhetnek a közoktatást kiszolgáló rendszerrel, a Digipédiával, amely korszerű pedagógiai módszertani lehetőségeket kínál a tanárok számára; bepillantást nyerhetnek a pedagógiai szakértői munkájába, akik a MaNDA adatbázis elemeiből állítanak össze a tananyagot kiegészítő tartalmakat.
Emellett megtekinthetik az intézmény két állandó tárlatát, a Digitális Kárpát-medence című installációt és az Informatika Történeti Kiállítást.
 

top